Smaczny deser z mascarpone, płatkami i borówkami

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g pokruszonych herbatników,
  • 100 g płatków śniadaniowych, lekko pokruszonych,
  • 250 g serka mascarpone Mlekpol,
  • 100 g śmietanki 30% Łaciata,
  • 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią,
  • szczypta cukru pudru,
  • 200 g borówek,
  • posypka kolorowa do dekoracji,
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Borówki opłukać, osuszyć. Herbatniki pokruszyć. Mascarpone ubić z śmietaną i cukrem z prawdziwą wanilią na puszystą masę.



Krok 2

W pucharku układać na przemian warstwę z pokruszonych herbatników, kilka borówek, następnie wyłożyć serek mascarpone i na wierzch pozostałe, lekko pokruszone płatki śniadaniowe i borówki. Wierzch oprószyć kolorowa posypką.



Krok 3

Deser podawać od razu lub przechowywać w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.