Bardzo szybkie i zdrowe śniadanie, które praktycznie samo się robi. Taki pudding w łatwy sposób możesz zabrać ze sobą do pracy czy w podróż. Zasmakuje także dzieciom.
Danie: Podwieczorek
Osób: 1
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Truskawki
Do słoika wsypujemy nasiona chia i zalewamy je mlekiem. Dodajemy miód. Słoik zakręcamy i porządnie wstrząsamy zawartością, aby nasiona wymieszały się z mlekiem. Odstawiamy pudding do lodówki na kilka godzin, najlepiej zostawić na całą noc. W międzyczasie (po około pół godzinie) możemy przemieszać zawartość słoika i zostawiamy dalej w lodówce.
Owoce myjemy. Nektarynki i jabłka kroimy w plastry. Truskawki kroimy w ćwiartki. Pudding rano wyjmujemy, przekładamy do miski, dodajemy owoce i podajemy.
Dodaj komentarz