Pudding z chia i owocami

Bardzo szybkie i zdrowe śniadanie, które praktycznie samo się robi. Taki pudding w łatwy sposób możesz zabrać ze sobą do pracy czy w podróż. Zasmakuje także dzieciom.

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 20-30 g nasion chia
  • - 250 ml mleka migdałowego, kokosowego lub sojowego
  • - 1 łyżeczka miodu
  • - 1 nektarynka
  • - 2 truskawki lub więcej
  • - 10 g borówek
  • - ½ jabłka

Przygotowanie

Krok 1

Do słoika wsypujemy nasiona chia i zalewamy je mlekiem. Dodajemy miód. Słoik zakręcamy i porządnie wstrząsamy zawartością, aby nasiona wymieszały się z mlekiem. Odstawiamy pudding do lodówki na kilka godzin, najlepiej zostawić na całą noc. W międzyczasie (po około pół godzinie) możemy przemieszać zawartość słoika i zostawiamy dalej w lodówce.



Krok 2

Owoce myjemy. Nektarynki i jabłka kroimy w plastry. Truskawki kroimy w ćwiartki. Pudding rano wyjmujemy, przekładamy do miski, dodajemy owoce i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.