Wytrawne naleśniki z pysznymi dodatkami to idealna opcja na śniadanie. Świetnie wyglądają i wyśmienicie smakują. Aby mieć pewność, że wszystko będzie ciepłe, najlepiej zatrudnić rodzinę do pomocy! Jedna osoba smaży naleśniki, druga gotuje jajka, a reszta kroi składniki. Nic tak nie integruje jak wspólne przyrządzanie posiłku!
Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj na gładką masę. Na lekko natłuszczonej patelni usmaż 4 naleśniki.
Awokado obierz i usuń z niego pestkę. Pokrój na plastry i skrop sokiem z cytryny. Twaróg pokrusz i posól. Kiełbasę pokrój w cienkie plastry.
Przygotuj jajka w koszulce. W wysokim garnku zagotuj wodę z dodatkiem 2 łyżek octu. Pierwsze jajko wbij do miseczki. Gdy woda będzie wrzeć, zmniejsz ogień do minimum. Zamieszaj wodę, aby na środku powstał mały wir i w jego środek zsuń jajko z miseczki. Gotuj 3 minuty, a potem wyjmij jajko łyżką cedzakową i osusz je na ręczniku. Powtórz czynność z pozostałymi jajkami.
Każdy naleśnik połóż na oddzielnym talerzu. Rozłóż na nich równomiernie kiełbasę, awokado, ser, a następnie zwiń boki naleśnika do środka. Na górze połóż jajko w koszulce. Posól i popierz. Serwuj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz