Sok z czarnego bzu

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kg dojrzałych owoców czarnego bzu
  • 2 szkl. wody
  • 0,5 kg cukru na litr soku
  • 2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Czarny bez obrać z szypułek, opłukać, przełożyć do garnka, gotować na wolnym ogniu do popękania owoców.



Krok 2

Następnie zdjąc garnek z ognia, przecedzić sok przez sito.



Krok 3

Do gorącego soku wsypać cukier, dodać sok z cytryny, mieszając doprowadzić do zagotowania.



Krok 4

Przelać sok do wyparzonych butelek, zakręcić , pasteryzować przez 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.