Sos paprykowy do hamburgerów

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek mięty
  • 150 g jogurtu Augustowskiego naturalny
  • 150 g pistacji
  • oliwa z oliwek
  • biały mielony pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Wcześniej oczyszczoną i upieczoną paprykę obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Przełóż ją do miski. Czosnek i miętę drobno posiekaj, a potem dodaj do miski. Wymieszaj. Całość dopraw solą i pieprzem.

Pistacje upraż i rozgnieć.



Krok 2

Na koniec dodaj jogurt i pistacje. Całość polej niewielką ilością oliwy z oliwek. Wymieszaj i odstaw do lodówki na min. 1 godzinę.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.