Suflet z krabów jest daniem niezwykle smacznym. Mięso krabie jest zdrowe i apetyczne. Potrawa polecana na szczególne okazje.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Skorupiaki
Masło topimy, dodajemy mąkę i mieszamy trzymając na małym ogniu przez około 3 minuty. Dodajemy gorące mleko i mieszamy. Następnie dodajemy przyprawy, koncentrat pomidorowy, musztardę i sos Tabasco. Odstawiamy do przestudzenia.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Żółtka rozcieramy w misce i łączymy z pokrojonym drobno mięsem z krabów. Łączymy masę żółtkową z wystudzoną masą pomidorową.
Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z uzyskaną wcześniej masą. Przekładamy do natłuszczonej formy sufletowej. Z wierzchu posypujemy serem.
Pieczemy całość 40 minut. Podajemy z ulubionym sosem.
Dodaj komentarz