Pestki dyni zalecane osobom z miażdżycą, problemami trawiennymi, z nadwagą, z niedoborem witaminy D, ze zbyt wysokim złym cholesterolem oraz osobom chorym na nerwicę. Im ciemniejszy miąższ owocu tym więcej ma witamin, a także karotenu, który poprawia koloryt skóry.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
Na samym początku dno naczynia wypełniamy roszponką i umytymi jagodami. Kawałek żółtego sera kroimy w drobną kostkę i dokładamy do sałaty oraz jagód.
Przekrawamy na pół mango, wydłubujemy z jego środka pestkę i kroimy na dość drobne części. Mango powinno być jędrne i soczyste. Na koniec całość sałatki posypujemy sporą ilością pestek dyni i mieszamy.
Jagody myjemy chwilę przed włożeniem do sałatki, aby dłużej zachowały świeżość.
Dodaj komentarz