Sałatka z mango, serem, jagodami i pestkami dyni

Pestki dyni zalecane osobom z miażdżycą, problemami trawiennymi, z nadwagą, z niedoborem witaminy D, ze zbyt wysokim złym cholesterolem oraz osobom chorym na nerwicę. Im ciemniejszy miąższ owocu tym więcej ma witamin, a także karotenu, który poprawia koloryt skóry.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie pestek dyni
  • 200 g sera żółtego
  • 1 opakowanie roszponki
  • 200 g jagód
  • 1 mango

Przygotowanie

Krok 1

Na samym początku dno naczynia wypełniamy roszponką i umytymi jagodami. Kawałek żółtego sera kroimy w drobną kostkę i dokładamy do sałaty oraz jagód.



Krok 2

Przekrawamy na pół mango, wydłubujemy z jego środka pestkę i kroimy na dość drobne części. Mango powinno być jędrne i soczyste. Na koniec całość sałatki posypujemy sporą ilością pestek dyni i mieszamy.



Wskazówki

Jagody myjemy chwilę przed włożeniem do sałatki, aby dłużej zachowały świeżość.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.