Surówka z marchewki

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duża marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • ½ cebuli
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 2

Obraną cebulę drobno posiekać.



Krok 3

Ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczką.



Krok 4

Jabłko i gruszkę obrać, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać jogurt, doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i pieprzem, wymieszać. Po wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.