W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Dodaj cukier, mieszaj aż się rozpuści. Dodaj mleko, jajko, sól i wystarczającą ilość mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Wyrób na lekko posypanej mąką powierzchni przez około 6 do 8 minut, aż będzie gładkie. Umieść ciasto w nasmarowanej olejem misce, przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na około 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość.
Po wyrośnięciu, ponownie zagnieć ciasto i podziel je na 8 równych kulek. Rozwałkuj każdą kulkę na owalny placek o grubości około 0,5 cm.
Rozgrzej patelnię lub grill na średnim ogniu. Dodaj masło i drobno posiekany czosnek na patelni. Smaż przez kilka sekund. Połóż jeden z placków na patelni. Smaż przez 2 do 3 minut, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Obróć i smaż kolejne 2 do 3 minut. Powtarzaj z resztą placków.
Posmaruj ciepłe chlebki naan roztopionym masłem przed podaniem. Smacznego!
Dodaj komentarz