Kolejny ciekawy pomysł na menu grillowe. Tym razem aromatyczny schab z grilla podany z czerwoną cebulą i czosnkiem. Z pewnością posmakuje każdemu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Bez glutenu
Bez laktozy
Mieszamy przecier pomidorowy, chili, paprykę, oliwę, sól, rozmaryn i sok z 1 limonki. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Plastry lekko rozbijamy.
Główki czosnku i cebule kroimy na połówki. Mięso nacieramy czosnkiem i cebulą, po czym obtaczamy w przygotowanej wcześniej marynacie i odstawiamy na 1 godzinę.
Schab grillujemy na rozgrzanym ruszcie, razem z cebulą i czosnkiem.
Grillowany schab podajemy z cebulą oraz limonką.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-19 16:11:00
Wygląda smakowicie i na pewno tak samo smakuje.
Odpowiedz