Schab z grilla z czosnkiem i czerwoną cebulą

Kolejny ciekawy pomysł na menu grillowe. Tym razem aromatyczny schab z grilla podany z czerwoną cebulą i czosnkiem. Z pewnością posmakuje każdemu.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 1 limonka
  • 3 cebule czerwone
  • 2 główki czosnku
  • Garść rozmarynu
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1

Mieszamy przecier pomidorowy, chili, paprykę, oliwę, sól, rozmaryn i sok z 1 limonki. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Plastry lekko rozbijamy.



Krok 2

Główki czosnku i cebule kroimy na połówki. Mięso nacieramy czosnkiem i cebulą, po czym obtaczamy w przygotowanej wcześniej marynacie i odstawiamy na 1 godzinę.



Krok 3

Schab grillujemy na rozgrzanym ruszcie, razem z cebulą i czosnkiem.



Krok 4

Grillowany schab podajemy z cebulą oraz limonką.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-19 16:11:00

Wygląda smakowicie i na pewno tak samo smakuje.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.