Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
1. Kalafiora pokrój na grube 2-3 centymetrowe plastry (najlepiej nadaje się do tego środkowa część kalafiora).
2.Plastry kalafiora posmaruj oliwą, posyp solą. Smaż na patelni około 2 minuty z każdej strony.
3. Podsmażone steki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Włóż do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 10 minut, kalafiora przewróć i piecz kolejne 10 minut.
5. Pestki słonecznika i dyni podpraż na patelni.
6. Podawaj buraka pod pierzynką kalafiorową, z dipem vinegret.
Danie posyp parmezanem i przyozdób jadalnym kwiatem i kiełkami
Pychota!
Dodaj komentarz