Buraczek pod pierzynką steku z kalafiora

Autor:

Beata U.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Lekki obiad wege

  • 1 średni kalafior,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól, pieprz,
  • łyżka pestek dyni,
  • łyżka pestek słonecznika,
  • ugotowany i pokrojony w kostkę burak,
  • parmezan, kiełki, jadalny kwiat - do ozdoby

Przygotowanie


1. Kalafiora pokrój na grube 2-3 centymetrowe plastry (najlepiej nadaje się do tego środkowa część kalafiora).
2.Plastry kalafiora posmaruj oliwą, posyp solą. Smaż na patelni około 2 minuty z każdej strony.
3. Podsmażone steki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Włóż do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 10 minut, kalafiora przewróć i piecz kolejne 10 minut.
5. Pestki słonecznika i dyni podpraż na patelni.
6. Podawaj buraka pod pierzynką kalafiorową, z dipem vinegret.
Danie posyp parmezanem i przyozdób jadalnym kwiatem i kiełkami
Pychota!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.