Świderki z kurczakiem i czerwoną fasolą

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 200 g makaronu świderki
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ puszki pomidorów krojonych
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • ½ puszki fasoli czerwonej
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka słodka mielona
  • Parmezan do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.



Krok 2

Kuczaka pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i solą. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć przez 5 minut.



Krok 3

Następnie dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobniutko pokrojony czosnek. Dusić do momentu, gdy cebula stanie się szklista.



Krok 4

Wtedy dodać pomidory z puszki, przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić około 5 minut.



Krok 5

Dodać fasolę odsączoną z zalewy i ugotowany makaron. Smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.



Krok 6

Nałożyć na talerze, posypać danie startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.