Bardzo smaczna i pełna witamin zupa na bazie wielu różnych warzyw to propozycja na rodzinny obiad. Nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Gotowa w niecałą godzinę.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fit
Ćwiartkę z kurczaka myjemy, zalewamy wodą i gotujemy ok. 20 minut. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki. Pomidory i chili kroimy w plasterki. Kapustę kroimy w piórka. Cebulę i czosnek drobno kroimy, a następnie obsmażamy na maśle.
Dodajemy marchewkę z pietruszką i całość podsmażamy ok. 5 minut. Po tym czasie zawartość patelni przekładamy do garnka z kurczakiem. Dodajemy kapustę, ziemniaki i pokrojonego w plasterki pora. Dusimy około 20 minut.
Dodajemy podzielony na różyczki brokuł, jarmuż, pomidory i pozostałe składniki dusimy jeszcze ok. 5-10 minut. Przyprawiamy.
Dodaj komentarz