Zupa warzywna z jarmużem

Bardzo smaczna i pełna witamin zupa na bazie wielu różnych warzyw to propozycja na rodzinny obiad. Nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Gotowa w niecałą godzinę.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g jarmużu
  • - 2 pomidory
  • - 1 ćwiartka z kurczaka
  • - 1 brokuł
  • - 1 cebula
  • - ½ czerwonej kapusty
  • - 2 ziemniaki
  • - 1 papryczka chili
  • - garść lubczyku
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - ½ pora
  • - 3 łyżki masła
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 2 łyżki bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Ćwiartkę z kurczaka myjemy, zalewamy wodą i gotujemy ok. 20 minut. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki. Pomidory i chili kroimy w plasterki. Kapustę kroimy w piórka. Cebulę i czosnek drobno kroimy, a następnie obsmażamy na maśle.



Krok 2

Dodajemy marchewkę z pietruszką i całość podsmażamy ok. 5 minut. Po tym czasie zawartość patelni przekładamy do garnka z kurczakiem. Dodajemy kapustę, ziemniaki i pokrojonego w plasterki pora. Dusimy około 20 minut.



Krok 3

Dodajemy podzielony na różyczki brokuł, jarmuż, pomidory i pozostałe składniki dusimy jeszcze ok. 5-10 minut. Przyprawiamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.