Bułki z pieczarkami

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 bułki
  • ½ kg pieczarek
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • 20 dag żółtego sera

Przygotowanie

Krok 1

Podsmażyć w rondlu boczek pokrojony w kostkę lub cienkie paseczki.



Krok 2

Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodać pokrojoną w półkrążki cebulę. Smażyć na małym ogniu, aż cebula się zeszkli.



Krok 3

Następnie dodać obrane i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz łyżkę masła. Smażyć, aż pieczarki puszczą sok. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.



Krok 4

Bułki przekroić na połówki i wydrążyć środki, aby zrobić miejsce na farsz. Nałożyć farsz do bułek, ułożyć na blaszce lub w naczyniu do zapiekania.



Krok 5

Na każdej połówce bułki ułożyć kawałki żółtego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 10 minut w temperaturze 190°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.