Sycąca, rozgrzewająca zupa pho

Autor:

assias

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Bulion warzywny

  • 1 szt. osmolonej cebuli (można mocno zapiec w piekarniku na najwyższym poziomie),
  • 2 szt. marchwi,
  • 1 szt. pora,
  • 1 szt. pietruszki,
  • 0,5 szt. selera,
  • 2 suszone grzyby,
  • 1 gwiazdka anyżu,
  • 2 cm imbiru,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka chili,
  • 0,5 szt. jabłka,
  • 2 litry wody,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • sól i pieprz - do smaku

zupa

  • 200 g makaronu ryżowego, ,
  • 1 szt. marchwi pokrojonej w paski lub obieraczką Julienne,
  • 180g tofu,
  • 100g fasolki,
  • 6 szt. pieczarek,
  • 1 szt. papryczki chili - plasterki,
  • 1 łyżka sezamu

Przygotowanie

Gotowanie bulionu

Wszystkie składniki wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować 2-3 godziny.



przygotowanie zupy

Na patelni griluję pokrojone w grube plastry tofu i pieczarki, gotuję makaron ryżowy i fasolkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, najlepiej al dente. W misce układam makaron, tofu, marchew, chili, fasolkę, zalewam bulionem i posypuję sezamem



Wskazówki

Mój tip, zawsze gotuję dużo bulionu i go wekuję bądź mrożę, by mieć go zawsze pod ręką, na bazie tego bulionu można zrobić także inne zupy

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.