Zupa krem z pora i kukurydzy

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Fit

Składniki

Składniki:

- 4 pory

- 1 pierś z kurczaka

- 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego

- 1 puszka kukurydzy

- 2 ząbki czosnku

- 1 łyżka soli

- 1 łyżka pieprzu

- 2 łyżki ziół prowansalskich

- 1 łyżka oliwy

- 1 natka pietruszki

- grzanki

Przygotowanie

Krok 1
  • Por kroimy w plasterki, a czosnek przeciskamy przez praskę. Pierś z kurczaka myjemy. Na oliwie obsmażamy por z czosnkiem. Kurczaka przekładamy do garnka, dodajemy por z czosnkiem i całość zalewamy bulionem. Dusimy ok. 15 minut.
Krok 2
  • Dodajemy do garnka kukurydzę i dusimy kolejne 15 minut. Dodajemy natkę pietruszki, przyprawy i dusimy jeszcze 10 minut.
Krok 3
  • Wyjmujemy pierś z kurczaka, a zupę dokładnie blendujemy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i ponownie wkładamy do zupy. Podajemy z grzankami.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0