Zupa krem z pora i kukurydzy

Zupa krem z pora i kukurydzy to propozycja na smaczną, trochę inną niż zwykle pozycję w menu. Z pewnością miło zaskoczysz jej smakiem swoich domowników. Warto czasem zjeść coś innego.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 pory
  • - 1 pierś z kurczaka
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 puszka kukurydzy
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 2 łyżki ziół prowansalskich
  • - 1 łyżka oliwy
  • - 1 natka pietruszki
  • - grzanki

Przygotowanie

Krok 1

Por kroimy w plasterki, a czosnek przeciskamy przez praskę. Pierś z kurczaka myjemy. Na oliwie obsmażamy por z czosnkiem. Kurczaka przekładamy do garnka, dodajemy por z czosnkiem i całość zalewamy bulionem. Dusimy ok. 15 minut.



Krok 2

Dodajemy do garnka kukurydzę i dusimy kolejne 15 minut. Dodajemy natkę pietruszki, przyprawy i dusimy jeszcze 10 minut.



Krok 3

Wyjmujemy pierś z kurczaka, a zupę dokładnie blendujemy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i ponownie wkładamy do zupy. Podajemy z grzankami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.