Chłodnik na kefirze z kalarepą, to nasza kolejna propozycja na orzeźwiający posiłek w dni, kiedy przez temperaturę nie ma się ochoty na gorący obiad. Jest to ciekawa alternatywa dla klasycznego chłodnika na bazie ogórka lub rzodkiewki.
Danie: Zupy, Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Kalarepę obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Czosnek bardzo drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.
Koperek posiekać.
W dużej misce lub garnku połączyć kefir ze startą kalarepą, czosnkiem, koperkiem i sokiem z cytryny. Posolić i popieprzyć do smaku.
Chłodnik przykryć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Dodaj komentarz