Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, połączyć z oliwą, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem, wymieszać. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w makaroniki. Jabłko i ogórek umyć i pokroić w kostkę, pomidor w pół krążki. Por drobno posiekać. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z sosem z oliwy, dodać natkę pietruszki, wymieszać.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, połączyć z oliwą, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w makaroniki.
Jabłko i ogórek umyć i pokroić w kostkę, pomidor w półkrążki.
Por drobno posiekać.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z sosem z oliwy, dodać natkę pietruszki, wymieszać.
Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Dodaj komentarz