Kapuśniak Afrodyty

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 l wywaru mięsnego
  • 60 dag kapusty białej
  • Tłuszcz
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 strąki papryki konserwowej
  • ½ szkl. śmietany Łaciata 18%
  • 2 łyżki rumu
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, usunąć głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować.



Krok 2

Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc.



Krok 3

Połączyć z kapustą, z papryką konserwową, śmietaną, chwilę pogotować, wlać rum, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.