Szybkie rożki z powidłami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 15 dag masła Łaciate
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 30 dag sera twarogowego
  • Powidła śliwkowe

Przygotowanie

Krok 1

Ser przecisnąć przez praskę lub przemielić w maszynce.



Krok 2

Mąkę przesiać, dodać masło, jajka, cukier waniliowy i ser, posiekać i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 7-8 mm, pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat ciasta włozyć porcję powideł, złożyć przeciwległe rogi, brzegi zlepić za pomocą widelca.



Krok 3

Rożki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180°C.



Wskazówki

Upieczone rożki można oprószyć cukrem pudrem z wanilią.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.