Deser jogurtowo bananowy

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 bananów
  • 3 łyżki miodu naturalnego
  • 900 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka czekolady startej

Przygotowanie


Do wyższego pojemnika, przelać jogurt. Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry, dodać do jogurtu. Następnie dodać miód, wszystko zblendować blenderem. Deser przelać do pucharków, oprószyć startą czekoladą. Włożyć do lodówki na 2 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.