Talarki ziemniaczane podsmażane z ziołami

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg ziemniaków
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • Pieprz czarny
  • Sól
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki.



Krok 2

Gotować w osolonej wodzie przez 5 minut od momentu zagotowania się wody. Odcedzić i osuszyć ziemniaki ręcznikiem papierowym.



Krok 3

Wrzucić na rozgrzany na patelni olej i smażyć przez kilka minut, aż ziemniaki się zarumienią.



Krok 4

Pod koniec smażenia posypać ziołami prowansalskimi oraz świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 5

Podawać jako dodatek do obiadu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.