Mięsne muffiny z piure

Autor:

Monika Och

Wymieszać mięso mielone z bułką tartą i Pomysłem na spaghetti rozrobionym w pół szklani wody i zagotowane. Formę do muffinek wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Z masy mięsnej zrobić kulkę i wkładać do foremek. Piec 30 min. w 180 stopniach.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Muffiny:

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • Pomysł na Spaghetti
  • Pół szklanki wody
  • Bułka tarta
  • Łyżka masła Łaciate

Na piure:

  • 7 ziemniaków
  • 5 łyżek mleka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól
  • Pierz
  • Podsmażony boczek
  • Szczypiorek

Przygotowanie

Muffiny

Wymieszać mięso mielone z bułką tartą i Pomysłem na spaghetti rozrobionym w pół szklani wody i zagotowane.Formę do muffinek wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Z masy mięsnej zrobić kulkę i wkładać do foremek. Piec 30 min. w 180°C.



Piure

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę, dodać mleko, majonez, musztardę i przyprawy, wymieszać razem. Krem ziemniaczany przełożyć do szprycy i wycisnąć na przestudzone babeczki. Posypać podsmażonym boczkiem i pokrojonym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.