Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Masło posiekać z przesianą mąką i cukrem. Dodać żółtko. Zagnieść szybko ciasto. Wylepić nim formę do tarty. Ponakłuwać. Wstawić na 1 godz. do zamrażalnika.
Wsadzić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piec w temperaturze 180ºC przez około 12 – 15 minut lub dłużej, do zezłocenia.
Mleko lekko podgrzać. Dodać do niego twaróg, cukier i pastę waniliową.
Wszystko razem zmiksować na gładki krem. Dodać rozpuszczoną w 0,5 szkl. wody i napęczniałą żelatynę.
Wszystko razem wymieszać. Poczekać aż masa zacznie lekko tężeć. Wlać na wystudzony spód z ciastem.
Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Udekorować truskawkami, borówkami i listkami mięty.
Dodaj komentarz