Parówki w cieście francuskim z serem

Danie: Podwieczorek

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 parówek
  • ser Gouda w plastrach Mlekpol
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • odrobina pikantnej mielonej papryki
  • opcjonalnie - ziarna kminku lub sezamu

Przygotowanie

Przygotowanie:

Ciasto francuskie pokrój na paski o szerokości około 2 cm. Plastry sera posyp mieloną papryką (można pominąć ten krok).
Owiń parówki serem oraz paskami ciasta francuskiego, Końcówki parówek pozostaw nieowinięte.
Posmaruj parówki w cieście roztrzepanym jajkiem, opcjonalnie posyp kminkiem lub ziarnami sezamu i połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Włóż parówki do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni i piecz przez 15-20 minut, aż ciasto się zarumieni.
Możesz podawać z ketchupem lub innym sosem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.