Zapiekanka z tuńczykiem

Zapiekanka z tuńczykiem jest wyśmienitym daniem. Tuńczyk jest rybą o wysokiej zawartości białka. Dane można podawać zarówno na obiad, jak i na wynos.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 bułki
  • 1 przyprawa do pizzy
  • ½ cebuli
  • 3 plastry żółtego sera
  • oliwa z oliwek
  • 100 g ketchupu
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Bułki kroimy wzdłuż na pół i skrapiamy oliwą.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 180ºC. Wykładamy na nie tuńczyka, piórka cebulki i ser pokrojony w paski. Posypujemy przyprawą do pizzy.



Krok 3

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez 15 minut. Podajemy polane ketchupem. Przyozdabiamy posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.