Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i serkiem.

Autor:

Asia B

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 cukinia
  • 1 opakowanie serka puszystego Łaciaty z chrzanem
  • 3 jajka
  • 1 szklanka śmietany Łaciata 18%
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej
  • czarny pieprz mielony
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C.



Krok 2

Ciasto francuskie przełóż na blachę do pieczenia, brzegi ciasta zagnieć do środka tworząc brzeg. Środek nakłuj widelcem (bez brzegów).



Krok 3

Cukinie pokrój w plasterki. Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki.



Krok 4

Jajka wymieszaj ze śmietaną, solą i ziołami. Posyp tartę połową serka. Zalej płynną masą, na wierzch ułóż plasterki cukinii i pomidorki koktajlowe.



Krok 5

Piecz około 40 minut w piekarniku w temperaturze 190°C. Po wyjęciu posyp pokruszonym serkiem Łaciate i dopraw pieprzem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.