Tartaletki z kremem i kiwi to pomysł na pyszny deser, idealny dla dzieci. Przepis jest bardzo łatwy w przygotowaniu i smaczny.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy je na gładką masę. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę.
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno i dodajemy pod koniec cukier puder oraz serek mascarpone. Całość miksujemy i wkładamy do lodówki.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Foremki smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formy do mini tart. Spody nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut.
Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Następnie te kroimy jeszcze na pół. Porzeczki myjemy i osuszamy. Upieczone tarty wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Na przestudzone spody wykładamy krem oraz układamy owoce. Podajemy.
Dodaj komentarz