Szparagi zawijane w cieście francuskim

To szybka i pyszna przekąska. Na pewno zachwyci gości. Sezon na szparagi jest na tyle krótki, że trzeba go dobrze wykorzystać. Przygotuje je właśnie w taki sposób dla swoich znajomych, a będą zachwyceni.

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • pęczek szparag
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 220°C. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i cukru.



Krok 2

Szparagi oczyszczamy lekko. W garnku podgrzewamy wodę. Wrzucamy szparagi do wrzącej wody i gotujemy około 5-7 minut.



Krok 3

Z ciasta francuskiego wycinamy paski o grubości około 1-1,5 cm. Każdego szparaga owijamy paskiem ciasta. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.



Krok 4

Pieczemy przez około 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.