To szybka i pyszna przekąska. Na pewno zachwyci gości. Sezon na szparagi jest na tyle krótki, że trzeba go dobrze wykorzystać. Przygotuje je właśnie w taki sposób dla swoich znajomych, a będą zachwyceni.
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Piekarnik nagrzewamy do 220°C. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i cukru.
Szparagi oczyszczamy lekko. W garnku podgrzewamy wodę. Wrzucamy szparagi do wrzącej wody i gotujemy około 5-7 minut.
Z ciasta francuskiego wycinamy paski o grubości około 1-1,5 cm. Każdego szparaga owijamy paskiem ciasta. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy przez około 10 minut.
Dodaj komentarz