Tartaletki francuskie z kiwi i pomarańczą

Szybki deser z ciasta francuskiego. Pyszny, bardzo maślany i łatwy w przygotowaniu przepis. Jeśli lubisz ciasto francuskie ten przepis jest dla Ciebie.

Osób: 12

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 12

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 kiwi
  • 2 pomarańcze

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto dzielimy na 12 kawałków. Układamy na papierze do pieczenie. Wstawiamy piekarnik na 200 stopni C.



Krok 2

Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Pomarańcze obieramy i kroimy w plastry, następnie na ćwiartki.



Krok 3

Na kawałkach ciasta układamy naprzemiennie na środku plastry kiwi i pomarańczy. Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.