Wspaniały sernik z kokosem i truskawkami. Idealny na sezon letni i wszelkie okoliczności.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Przygotowujemy tortownicę smarując ją tłuszczem i posypując bułką tartą. Ułatwi nam to wyjęcie już gotowego ciasta z formy.
Na stole przygotowujemy dwie miski. W pierwszej misce ucieramy składniki na ciasto. Wykładamy nim spód i brzeg formy. W drugiej misce na wolnych obrotach miksujemy wszystkie składniki na masę serową. Wylewamy ją do tortownicy.
Pieczemy 50 minut. W tym czasie blendujemy 1/3 truskawek z cukrem. Po wyjęciu z piekarnika wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi, układamy kawałki truskawek i całość polewamy zblendowanym musem truskawkowym.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-21 20:16:00
Najlepszy serniczek