Tartaletki warzywne

Autor:

Aneta Gwiner

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Ciasto francuskie 1 opak.
  • Bakłażan 1 szt.
  • Pomidor 2 szt.
  • Tymianek lub oregano
  • Ser feta 1 opak.
  • Czarny pieprz mielony
  • Sól
  • Jajko 1 szt.

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto francuskie pokrój na 4 wzdłuż. Boki ciasta zegnij na około 0,5 cm z każdej strony, wysmaruj boki roztrzepanym jajkiem.



Krok 2

Pokrój w cienkie plastry bakłażana i pomidory, wyłóż je na ciasto francuskie (np.naprzemiennie).



Krok 3

Na wierzch pokrusz fetę, przypraw pieprzem i dodaj świeży tymianek (może być oregano). Polej odrobiną oliwy. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.