Pyszna propozycja na zdrowe wegetariańskie śniadanie. Tofucznica to alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Koniecznie musisz jej spróbować, gdyż smakuje bardzo oryginalnie.
Danie: Śniadanie
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Tofu odsączamy i kruszymy na drobne kawałki, następnie wrzucamy na patelnię i podsmażamy około 5 minut. Przesypujemy do miseczki.
Pieczarki i pół ogórka dokładnie myjemy i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy na patelnię i dusimy na patelni przez 10- 15 minut.
Dodajemy wcześniej przygotowane tofu, przyprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy płatki drożdżowe. Całość zalewamy wodą i dusimy do momentu, gdy woda w całości odparuje. Smażymy jeszcze przez chwilę.
Dekorujemy kilkoma listkami bazylii oraz kilkoma plastrami ogórka.
Dodaj komentarz