Dorada pieczona w folii

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 dorady
  • 4 plasterki cytryny
  • sól
  • pieprz
  • masło Łaciate
  • czerwona cebula

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 180°C. Ryby umyj, oczyść i lekko osusz.



Krok 2

Dorady natrzyj solą oraz pieprzem. Do środka włóż plasterki cytryny i kawałek masła.



Krok 3

Ryby ułóż na folii aluminiowej. Następnie zawiń je w folię. Przełóż na blachę i włóż do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Przed podaniem udekoruj pokrojoną czerwoną cebulą.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.