Dorada pieczona w folii

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 dorady
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło Łaciate
  • 4 plasterki cytryny
  • Czerwona cebula (do dekoracji, opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Ryby myjemy, oczyszczamy i lekko osuszamy.



Krok 2

Dorady nacieramy solą oraz pieprzem. Do środka wkładamy plasterki cytryny i kawałek masła.



Krok 3

Ryby układamy na folii aluminiowej. Następnie zawijam folię. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.