Tortilla z awokado i indykiem

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4 tortille
  • - 2 awokado
  • - 2 filety z kurczaka
  • - 8-10 pomidorków koktajlowych
  • - ulubiona sałata
  • - majonez
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - sól
  • - pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Awokado obieramy i kroimy w paski. Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki.



Krok 2

Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie kawałki. Doprawiamy je solą oraz pieprzem. Następnie na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy kurczaka na złoto.



Krok 3

Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie smarujemy każdą z nich odrobiną majonezu. Układamy na każdą poszarpaną ulubioną sałatę, kawałki awokado, pomidorki koktajlowe oraz kawałki kurczaka. Gotowe tortille zawijamy i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.