Tortilla z wołowiną i awokado

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 3 tortille
  • - 1 awokado
  • - około 150 g wołowiny
  • - 1 pomidor
  • - 100 g sera feta
  • - pół cebuli czerwonej
  • - 3 garście szpinaku
  • - oliwa z oliwek
  • - sól
  • - pieprz
  • - limonka

Przygotowanie

Krok 1

Wołowinę kroimy w paski. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie podsmażamy kawałki mięsa na rozgrzanej oliwie.



Krok 2

Szpinak myjemy i suszymy. Pomidora myjemy i kroimy w półplasterki. Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Ser feta kroimy w kostkę.



Krok 3

Tortille przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie na każdą z nich nakładamy porcję szpinaku, wołowinę, pomidora, kawałki awokado, fety oraz cebulę. Całość skrapiamy lekko sokiem z limonki.
Podajemy z ulubionym sosem np. chili.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.