Sałatka ryżowo-krabowa

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g paluszków krabowych surimi
  • 100 g białego ryżu
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 1 duży ogórek
  • 6 rzodkiewek
  • 1-2 łyżki koperku
  • 4-5 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżka śmietany Mazurski Smak 12%
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu. Pokrój w kostkę paluszki krabowe, ogórka i rzodkiewkę.



Krok 2

Pokrojone składniki włóż do miski i dokładnie wymieszaj z ryżem oraz pozostałymi składnikami.



Krok 3

Ozdób sałatkę na wierzchu łyżką śmietany i natką pietruszki. Podawaj po 2 godzinach od przygotowania, ponieważ wtedy smakuje najlepiej. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.