Sałatka ryżowo-krabowa

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g paluszków krabowych surimi
  • 100 g białego ryżu
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 1 duży ogórek
  • 6 rzodkiewek
  • 1-2 łyżki koperku
  • 4-5 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Ugotować ryż wg instrukcji na opakowaniu. Pokroić w kostkę paluszki krabowe, ogórek i rzodkiewki i dokładnie wymieszać z ryżem i pozostałymi składnikami. Podawać po 2 godzinach od przygotowania, wtedy smak jest najlepszy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.