Tortille z tuńczykiem i kukurydzą

Pomysł na szybką przekąskę na imprezę, która zachwyci gości. Tuńczyk w połączeniu z kukurydzą smakuje wyśmienicie. Jeśli nie masz pomysłu na to, jak go przygotować, wypróbuj ten przepis.

Osób: 18

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 18

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 3 duże placki tortilli pszennej
  • - 1 puszka tuńczyka w oliwie
  • - 150 g kukurydzy
  • - 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • - 150 g tartej mozzarelli
  • - 6 listków sałaty
  • - 4 łyżki majonezu
  • - 2 łyżeczki musztardy
  • - ¼ łyżeczki soli lub do smaku
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu lub do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Tuńczyka odsączamy z oliwy i wkładamy do miski. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę z puszki. Następnie wrzucamy szczypiorek i startą mozzarellę. Dodajemy majonez i musztardę. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.



Krok 2

Tortille układamy na desce, kładziemy po 2 liście sałaty i smarujemy gotowym farszem. Zawijamy każdą tortillę i kroimy paski o szerokości około 2 cm.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.