Pyszna domowa babka z porzeczkami. To w sezonie letnim popularny wypiek w naszych domach. Spróbuj według mojego przepisu.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Formę na babkę smarujemy tłuszczem i posypujemy kaszką manną.
W misce ucieramy masło z cukrem na gładka masę. Jajka miksujemy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy utarte masło z cukrem. Miksujemy na wolnych obrotach. Wrzucamy pozostałe składniki. Gdy uzyskamy jednolitą masę wyłączamy mikser, wrzucamy połowę porzeczek i mieszamy ciasto łyżeczką. Wylewamy do przygotowanej formy.
Pieczemy 1 godzinę. Po wyjęciu posypujemy babkę płatkami migdałowymi i świeżymi owocami.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Andrevg
Opublikowany: 2017-12-18 08:52:00
super
Odpowiedz