Tost zapiekany z szynką, ananasem i serem

Oto pomysł na kanapkę w stylu hawajskim. Ananas idealnie komponuje się z szynką i roztopionym serem. Jest to przepis na pyszne i szybkie śniadanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 4 plasterki ananasa
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki sera Gouda Mlekpol
  • masło Łaciate
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1 

Piekarnik nagrzej do 180°C.



Krok 2

Każdą kromkę posmaruj masłem. Ułóż na nich po plasterku szynki. Następnie połóż ananasa i plasterek sera.



Krok 3

Tosty połóż na blaszce z papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika i zapiekaj, aż do roztopienia się sera, ok. 8-14 minut. Podawaj od razu. Udekoruj natką pietruszki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.