Tosty z czekoladą i truskawkami

Dla fanów czekolady to idealne śniadanie. Krem czekoladowo-kokosowy to pyszny dodatek do chrupiących tostów. Szybkie i proste śniadanie. Dzieci je uwielbiają.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 – 6 kromek chleba tostowego
  • - 100 g czekolady mlecznej
  • - 100 g czekolady kokosowej
  • - 2-4 łyżek mleka (opcjonalnie)
  • - 6 – 8 truskawek

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Możemy dodać mleko, jeśli czekolada jest zbyt gęsta.



Krok 2

Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Kroimy je w plasterki. Chleb tostowy podpiekamy w tosterze.



Krok 3

Każdy tost smarujemy czekoladą i układamy plastry truskawek na wierzch. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.