Tak przyrządzone zachwycą każdego, a podane z wyśmienitym sosem lubsurówką będą smakować wybornie.
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Umyte i osuszone podudzia pozbawiamy kości. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Mielone mięso łączymy z bułką, dodajemy wyciśnięty czosnek, kminek, natkę pietruszki oraz sól i pieprz.
Mięso dokładnie wyrabiamy i nadziewamy nim przygotowane pałki kurczaka. Oprószamy przyprawą do kurczaka i pieczemy w nagrzanym piekarniku na złoty kolor ok. 50 minut.
Tak przygotowane mięso możemy też upiec na grillu lub na patelni. Podajemy z natką pietruszki.
Dodaj komentarz