Udka z niespodzianką

Tak przyrządzone zachwycą każdego, a podane z wyśmienitym sosem lubsurówką będą smakować wybornie.

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 10 pałek z kurczaka
  • - 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 czerstwa bułka
  • - 2 szklanki mleka
  • - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • - 1 łyżeczka mielonego kminku
  • - 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Umyte i osuszone podudzia pozbawiamy kości. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Mielone mięso łączymy z bułką, dodajemy wyciśnięty czosnek, kminek, natkę pietruszki oraz sól i pieprz.



Krok 2

Mięso dokładnie wyrabiamy i nadziewamy nim przygotowane pałki kurczaka. Oprószamy przyprawą do kurczaka i pieczemy w nagrzanym piekarniku na złoty kolor ok. 50 minut.



Krok 3

Tak przygotowane mięso możemy też upiec na grillu lub na patelni. Podajemy z natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.