Gulaszowe mięso drobiowe z groszkiem i ziemniakami

Proste, ekspresowe danie obiadowe. Nie wymaga stania godzinami w kuchni, nie wymaga dużych umiejętności – idealne dla osób zajętych i zapracowanych. Gotowe w 15 minut.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g drobiowego mięsa gulaszowego,
  • 200 g mrożonego groszku,
  • 3 ziemniaki,
  • 1 łyżka papryki słodkiej,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. Groszek również gotujemy do miękkości – w osobnym garnku.



Krok 2

Mięso gulaszowe dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie przyprawiamy solą i papryką. Smażymy na maśle ze wszystkich stron.



Krok 3

Ziemniaki ubijamy. Podajemy z groszkiem i usmażonym mięsem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.