Chrupiące, smażone skórki wieprzowe

Ciekawa przystawka prosto z Azji. Wymaga trochę czasu i pracy, jednak efekt wszystko wynagradza.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Bez laktozy

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g skórek wieprzowych
  • 2 łyżki octu
  • ¼ łyżeczki soli
  • 5 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Odcinamy cały tłuszcz ze skórek i kroimy je w prostokąty. Obgotowujemy je chwilę w osolonej wodzie z octem.



Krok 2

Skórki wyjmujemy i suszymy w piekarniku na pergaminie ok. 6 godzin w temperaturze 115 stopni, obracając od czasu do czasu.



Krok 3

Po tym czasie skórki smażymy na gorącym, głębokim tłuszczu i osuszamy na ręczniku papierowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.