Wakacyjna sałatka z truskawkami i szpinakiem

Zaskakujące i bardzo smaczne połączenie dipu serowego ze świeżymi truskawkami i szpinakiem. Sycąca a zarazem lekka sałatka będzie pasować nie tylko do wakacyjnego obiadu.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g świeżych, bardzo słodkich truskawek
  • 200 g świeżych liści szpinaku baby
  • 100 g sałaty lodowej
  • 4 łyżki naturalnego serka wiejskiego Łaciaty
  • 4 łyżki Dipu śmietanowego z karmelizowaną cebulką i cheddarem typu Creme fraîche Mlekpol
  • 4 łyżki orzechów włoskich, pekan lub migdałów.

Przygotowanie

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj, truskawki umyj odetnij szypułki i pokrój na ćwiartki lub w plasterki. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. Orzechy pokrój na mniejsze kawałki.



Krok 2

Do miski przełóż szpinak, dodaj truskawki i orzechy, przemieszaj.
Na wierzch dodaj serek wiejski. Sałatkę polej Dipem śmietanowym z karmelizowaną cebulką i cheddarem typu Creme fraîche tuż przed podaniem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.