Warstwowa sałatka z gotowaną piersią kurczaka

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sałatka

  • 1 woreczek mieszanki ( basmati, fasolka, papryka, curry ),
  • woda do gotowania,
  • 1 puszka groszku konserwowego ( 400 g ),
  • 1 pojedyncza ugotowana pierś z kurczaka,
  • 2 spore kawałki marynowanej czerwonej papryki,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18 % Łaciata
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • listki szpinaku

Przygotowanie

Krok 1

Mieszankę ryżową gotujemy według przepisu na opakowaniu i odsączamy z wody.



Krok 2

Groszek i paprykę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy majonez, śmietanę i przyprawy.



Krok 3

W salaterce układamy warstwy: pokrojoną pierś z kurczaka, groszek, paprykę, mieszankę ryżową, sos majonezowo - śmietanowy. Każdą warstwę lekko dociskamy i posypujemy solą oraz pieprzem. Dekorujemy listkami szpinaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.