Zapiekanka z okoniem to sprawdzone danie na kolacje dla przyjaciół. Sprawdzi się również jako propozycja na obiad.
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Marynujemy rybę: skrapiamy filety cytryną, posypujemy solą, świeżo mielonym ziołowym pieprzem i przyprawą do ryb. Odstawiamy na kilkanaście minut.
Nastawiamy piekarnik na 180ºC. W tym czasie obieramy i kroimy na ćwiartki ziemniaki. Gotujemy je z dodatkiem soli. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem. Wkładamy kawałki ziemniaków, następnie zamarynowanego okonia. Zalewamy całość gotowym sosem serowym. Kroimy pomidory i mozzarellę w plastry. Układamy na wierzchu zapiekanki.
Pieczemy około 30 minut.
Podajemy z natką pietruszki.
Dodaj komentarz