Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Miła odmiana dla tradycyjnej wątróbki z cebulką - w tej wersji wątróbka podana z pieczarkami. Idealny pomysł na tani i smaczny obiad w gronie najbliższych.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 500 g wątróbki drobiowej
  • - 500 g pieczarek
  • - 1 papryka czerwona
  • - 2 cebule
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Wątróbkę myjemy i kroimy na mniejsze części. Następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni, aż do jej lekkiego zarumienienia.



Krok 2

Pieczarki, paprykę i cebulę obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Dodajemy do wątróbki i razem podsmażamy.



Krok 3

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.