Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Miła odmiana dla tradycyjnej wątróbki z cebulką - w tej wersji wątróbka serwowana z pieczarkami. Idealny pomysł na tani i smaczny obiad w gronie najbliższych.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 500 g pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 6 łyżek oleju
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Wątróbkę umyj i pokrój na mniejsze części. Następnie podsmaż na rozgrzanej patelni, aż do jej lekkiego zarumienienia.



Krok 2

Pieczarki, paprykę i cebulę obierz, a następnie pokrój w plasterki. Dodaj do wątróbki i razem podsmaż.



Krok 3

Przypraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem wątróbkę posypać możesz posiekaną natką pietruszki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.