Wątróbka wieprzowa to potrwa przepyszna i prosta w przygotowaniu. Potrwa dobrze doprawiona, lekka, dostarcza wspaniałego smaku. Można się nią z pewnością najeść.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Wątróbkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 4 godziny. Następnie wątróbkę odsączamy z mleka i płuczemy. Mięso kroimy na kawałki niewielkich rozmiarów.
Wątróbkę przyprawiamy do smaku dostępnymi przyprawami. Odstawiamy na 10 minut.
Następnie, tak przygotowaną wątróbkę dusimy na rozgrzanej oliwie na patelni do momentu, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy bulion warzywny i dusimy jeszcze 5 minut. Gotowe wątróbki przekładamy na talerz razem z bulionem.
Kroimy drobno szczypiorek, a następnie posypujemy nim wątróbkę. Danie dekorujemy liśćmi mięty.
Dodaj komentarz