Wielkanocne jajka faszerowane

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 jajek
  • ½ szklanki sera Gouda Mlekpol w kostce
  • ½ czerwonej lub zielonej papryki
  • 3 duże plastry chudej szynki
  • 1/3 szklanki słonych orzeszków ziemnych
  • 1 duża łyżka majonezu
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. 4 jajka pokrój na pół i wyjmij z nich żółtka. Żółtka i pozostałe 2 jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Starte jajka wymieszaj razem z pozostałymi składnikami - startym na drobnej tarce żółtym serem, pokrojoną w małą kostkę papryką, pokrojoną w drobną kostkę szynką oraz z łyżką majonezu.



Krok 2

Masę dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Z masy zrób kuleczki wielkości żółtek. Orzechy drobno posiekaj. Otocz kulki w posiekanych orzeszkach ziemnych i umieść w otworach po żółtkach. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.